CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

2011. május 12., csütörtök

Beszámoló

Mi úgy készülünk a Babakuckóba, hogy kisfiamnak mondogatom, hogy "ma megyünk játszani a babákhoz" és közben felsorolom neki a gyerekek neveit, amire látom, hogy nagyon figyelmes lesz. Általában a délutáni ébredése után kezdünk készülődni, igyekszem, hogy egyen is előtte, aztán öltöztetés, és közben újra eszébe juttatom, hogy hova megyünk, majd irány a babakocsi, és a klub.

A babakuckóban:

Megérkezünk, cipőcsere, levetkőzés, miközben érkeznek a többiek is. Már a gyerekeken látom, hogy mosolyognak, egymásra ismernek, aki beszélget már, az üdvözli is a kistársait.
Nagyon jó érzés látni mindezt.

Ezt követi a mondókázás, körbe ülünk, anyukák széken, gyerekek ölben, és elkezdjük, mindegyiket sorra vesszük, a gyerekeken látszik, hogy ismerik már a mondókákat, van olyan gyerek aki mondogatja, van aki mutogatja, van aki csak figyeli, van akinek több mozgás kell és pótolja, van aki megunja, van akinek ennél több kell, de mindenki ott van, és megmutatja magát valami módón. Mi meg énekelünk, mutogatunk velük együtt vagy egyedül :) és csodáljuk őket.

Ezután előkerülnek a játékok, a kicsik örülnek, elveszik kedvencüket, van aki az autókat csempészi el, van aki a labdákat kedveli, de mindenki megtalálja a maga játékát, és ha nem, akkor elveszi a másiktól, mi próbálunk rájuk figyelni, hagyni, hogy játszodjanak, esetleg ha kell próbálunk kiegyezni velük, hogy ki-kinek adja oda, ki-kitől kérje el.
Közben beszélgetünk, felmerülnek kérdések, melyeket megkérdezünk egymástól, tapasztalatokat élményeket osztunk meg, miközben gazdagondunk információkkal. Megbeszéljük a következő találkozók lehetséges programjait, ötleteket osztunk meg, és tervezünk.

A gyerekek nagyon jól éreztetik velünk, mikör jön el annak az ideje, amikor menni kellene, és lassan elbúcsúzunk egymástól.

Végül cipőcsere, majd felkerül a kabát, a sapka, az itóka a táskába, integetés, és elmegyünk.


És mi ebben a jó?

Nekem nagyon jó itt lenni, én jól érzem magam, és látom azt, hogy kisfiam is jól érzi magát. Jó új mondókákat hallani, megtanulni, jó megosztani saját tapasztalatomat, jó hallani, hogy van olyan amiben hasonlóan gondolkodunk, jó látni más gyerekek örömét, temperamentumát, jó látni őket együtt, jó az, hogy kisfiamat olyan helyre vihetem, ahol kisgyerekekkel találkozhat, és ő is megtapasztalja, hogy a játékot csere-berélni is kell, hogy van aki leleményesebb, vagy kisebb és vigyázni kell rá.

Egyszóval jó találkozni veletek minden héten.

Nektek hogy telik a Babakuckó-ban? Ti hogyan készültök rá? ...

(irhattok a megjegyzésben)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése